Speed MC

Søk

Du er her:

Recall R1200GS/GSA

Som en del av kvalitets - og sikkerhetsarbeidet i BMW Motorrad, har man besluttet å kalle inn alle væskekjølte R1200GS og R1200GS Adventure til en teknisk kampanje vedrørende mulig feil/skade i innfestingen av øvre gaffelben. Av totalt ca 170.000 solgte enheter har man på noen få eksemplarer erfart at det ved ekstrem/hard belastning, evt etter skade i front, kan oppstå en glipe i innfestingen av toppstykket til øvre gaffelben.

 

I Norge gjelder dette ca. 1000 motorsykler. I korte trekk skal alle GS/GSA fra November produksjonen 2013 og frem til i dag kontrolleres for glipp mellom gaffel innerbenets feste i toppstykket.

For å kontrollere dette på din sykkel: Se bilde lenger nede.

  •    Skyv ned gummi beskyttelsen, og du ser innerbenets innfesting i gaffelbenet.
  •    Sjekk med f.eks et papir ark om det er glipe mellom innerbenet og innfestingen på toppen, (Bladfjær 0,2mm om du har det).
  •    Dersom det IKKE er en glipe mellom gaffelbenet og innfestingen er det ingen fare å kjøre videre. Sykkelen skal likevel inn til verkstedet på kontroll/reprasjon i løpet av høsten/våren. (Del II av kampanjen).
  •     Dersom du finner en glipe når du sjekker dette skal sykkelen umiddelbart inn på verksted - Få Veihjelp (BMW Mobility garanti f.eks) til å frakte sykkelen til verksted,
  •    I sistnevnte tilfelle er det utstedt kjøreforbud på sykkelen frem til kampanje del II er utført. Ta i så fall kontakt med din forhandler for å finne en midlertidig løsning på ditt problem.

Verktøy og reservedel som skal benyttes for korreksjon er ikke tilgjengelig fra BMW Motorrad sentralt ennå. Derfor en to delt kampanje, Del I - Kontroll, og Del II - Reprasjon. Deler og verktøy blir distrubert fortløpende fra BMW sentralt, men vi har idag ikke konkret dato for mottak av dette her på Speed.

Berørte eiere vil motta/har mottat et brev fra BMW Motorrad Nordic, hvor det infomeres om at man skal ta kontakt med sin forhandler for kontroll av gaffelen. Deretter blir aktiviteten oppdelt i to deler. Fase I - Kontroll, og Fase II - Reprasjon. Kontrolldelen er som regel raskt utført, og i de fleste tilfeller trenges det ikke reprasjon og kunden kan kjøre videre. Har du en R 1200GS/GSA LC, og har spørsmål er det bare å ta kontakt med verksted@speedmc.no

 

 

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Åpningstider

Butikk:

  Mandag-Fredag 09:00 - 16:30
  Torsdag 09:00 - 18:00
  Lørdag 10:00 - 14:00
     

Verksted:

  Mandag - Fredag 08:00 - 16:00 
  Lørdag Stengt

Kontaktinfo

Telefon: (+47) 33 48 70 00
 

Mc                 salg@speedmc.no     

Verkstedet   verksted@speedmc.no        

Deler            deler@speedmc.no        

Kjøreutstyr  kasse@speedmc.no

 

I perioder er telefonbelastingen meget stor og derfor kan det være nyttig å sende en e-post for å få svar på dine spørsmål.

       
Logo

Speed Motorcenter
Skolmar 30
3232 Sandefjord

 

Tlf: 33 48 70 00
E-post: post@speedmc.no

Personvern