Du er her:

Hva skal man ha på under kjøreutstyret?

Noen tips og triks for hva man kan ha på seg under beskyttelses klærne. For å oppnå best mulig komfort når man skal ut å kjøre.

For å oppnå best mulig komfort når du er ute på tur, er det viktig å kle seg riktig fra innerst til ytterste. Tre lags prinsippet, gjelder også her. Ved å kle seg riktig og være komfortabel, øker den passive sikkerheten. En tommelfinger regel er å holde seg unna bomull og andre stoffer som ikke transporterer fuktighet. Dette gjelder for hele kroppen.

Lag 1:

Det innerste laget skal bestå av absorberende materiale som også sender fuktigheten videre utover. Ull og syntetisk tøy er ypperlig å bruke her. Det finnes syntetisk tøy med cool max, som er bra å bruke på varme dager. Ull kan brukes året rundt, men er absolutt det beste alternativet på de kaldere årstidene og dagene.

 

 

                                                        

 

 

Lag 2:

Dette laget skal ha de samme egenskapene som lag 1, når du kjører sykkel er det også praktisk at dette laget ikke er for tykt. En tynnere fleece, eller vindstopper. Som er beregnet som et mellom lag. Dette er for å gi ekstra varme på de kalde dagene. Og er ikke nødvendig å ha når det er varmt ute.

 

                                                   

 

 

Lag 3:

Det er beskyttelses jakke og bukse, disse er viktige at sitter godt på og ikke er for store, fordi beskytterne ikke skal ha sjansen til å bevege seg for mye. Men det er også viktig at de ikke sitter for trangt heller, fordi man skal ha rom for å bevege seg.

 

                                               

 

 

Vis man fort fryser på hendene, finnes det inner hansker i forskjellige typer. I silke, fleece, noen med vindstopper. Ved å få flere lag på hendene øker også varmen, men det er da viktig at det ikke blir for trangt. Sitter det for trangt, får du ikke det luftrommet, som tar vare på varmen.

 

                                               

 

I halsen kan det også være lurt å ha noe for å ta av for vinden både på varme og kalde dager. Det finnes et bred utvalg, av buffer, halser med fleece eller vindstopper. Som er tilpasset forskjellige behov og været.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Åpningstider

Butikk:

  Mandag-Fredag 09:00 - 16:30
  Torsdag 09:00 - 18:00
  Lørdag 10:00 - 14:00
     

Verksted:

  Mandag - Fredag 08:00 - 16:00 
  Lørdag Stengt

Kontaktinfo

Telefon: (+47) 33 48 70 00
 

Mc                 salg@speedmc.no     

Verkstedet   verksted@speedmc.no        

Deler            deler@speedmc.no        

Kjøreutstyr  kasse@speedmc.no

 

I perioder er telefonbelastingen meget stor og derfor kan det være nyttig å sende en e-post for å få svar på dine spørsmål.

       
Logo

Speed Motorcenter
Skolmar 30
3232 Sandefjord

 

Tlf: 33 48 70 00
E-post: post@speedmc.no

Personvern